Gegevens

tot
gemiddeld

Gegevens

4 oktober 2019 • Hans Grevink

De winteropening Sölden

De winteropening Sölden

DE WINTEROPENING SÖLDEN 2019: DÉ START VAN JE WINTER

DE WINTEROPENING 2022

Door Jahna: wintersportredacteur Skiinformatie.nl.

Met het herfstachtige weer van de afgelopen dagen verlangt ons wintersporthart volop naar het eerste skitripje van het seizoen. Samen met vele Nederlanders reizen we begin november richting de Ötztaler Alpen voor De Winteropening Sölden 2019. Zo kunnen we het winterseizoen in stijl openen. Ben jij er dit jaar ook bij?

Ook dit jaar organiseert Double Dutch weer De Winteropening. Het is een feestelijk weekend om het wintersportseizoen te openen. Dit jaar zal de opening van 9 t/m 12 november plaatsvinden. De Winteropening is al jaren een populair evenement onder de leveranciers en winkeliers en sinds een paar jaar is het ook toegankelijk voor jou en mij.

Op de parkeerplaats onderaan de Tiefenbachgletsjer wordt een enorm testcenter opgebouwd. Hier staan meer dan 1000 paar ski’s en ruim 500 snowboards op je te wachten om getest te worden. Daarnaast kun je ook helmen, brillen en andere gear testen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een testpas kopen. Hiermee krijg je toegang tot het testcenter en de verschillende avondprogramma’s.

MEER INFORMATIE: DE WINTEROPENING

PROGRAMMA

Tijdens De Winteropening worden nog een aantal andere activiteiten georganiseerd. Zo kun je op zaterdag, zondag en maandag verschillende clinics volgen. Per dag kun je twee keer een clinic volgen. En na een dag op de pistes is het feest nog niet afgelopen. Zondag wordt er een presentatie gegeven en volgt er aansluitend een feestavond. Ook op maandag is het tijd voor een klein feestje, dan kun je vanaf 17:00 terecht in Marco’s voor een drankje in de après-ski.

ORGANISATIE

Sinds 2018 ligt de organisatie van De Winteropening Sölden in handen van Double Dutch. Dit bedrijf bestaat uit twee Nederlanders met een passie voor wintersport. Naast De Winteropening organiseren ze nog een aantal andere wintersportevenementen in heel Oostenrijk. Zo waren we vorig jaar ook aanwezig bij het Double Dutch Ski & Music Festival in Kirchberg. Hierbij kun je ook verschillende extra activiteiten verwachten en staat genieten in de bergen centraal. Wij kijken in elk geval al uit naar het eerste evenement.

Ook interessant: ruim 280 km aan pistes SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Boek nu: DE WINTEROPENING

Kijk voor meer wintersportnieuws: www.skiinformatie.nl