Gegevens

tot
gemiddeld

Gegevens

15 juli 2019 • Hans Grevink

De wintersportreis van het Laurens Lyceum

De wintersportreis van het Laurens Lyceum

UITSTEKENDE CONDITIES TIJDENS DE WINTERSPORTREIS VAN HET LAURENS LYCEUM NAAR KAPRUN.

Geschreven door David van Dijk (Laurens Lyceum)

Op vrijdagavond 9 november zijn wij om 19:00 uur voor onze jaarlijkse wintersportreis met 42 leerlingen en 5 docenten vertrokken richting Bruck an der Großglocknerstraße. De volgende dag vertrekt ook de reis richting Barcelona, die eveneens al jaren door G2-reizen wordt georganiseerd.

DE VOORBEREIDING

Voorafgaand aan deze reis met onze 4e klassers hebben we al een informatieavond gehad voor de noodzakelijke informatie, de laatste vragen en om alvast in de sfeer te komen. G2-reizen is hier altijd bij aanwezig om te zorgen dat we een week later met het juiste materiaal vertrekken. Na een busreis van 13 uur komen we zaterdagochtend aan bij ons huis, gasthof Hirschenwirt, in Bruck. Hier worden wij ontvangen door Marit en Belinda van G2-reizen. Nadat we alle spullen in de kamers hebben gezet, vertrekken we direct richting de gondels bij Kaprun, dit ligt op 20 minuten rijden van het huis. Hier staan Marit en Belinda alweer op ons te wachten om te helpen bij het afstellen van de snowboards. Nadat we vorig jaar tot onze heupen in de poeder stonden, zelfs sneeuw hadden bij het huis op 600 meter, zijn we erg benieuwd naar de condities van 2018.

WINTERSPORT OP DE KITZSTEINHORN BIJ KAPRUN

Marit heeft een goede tip voor onze eerste leslocatie, helemaal bovenop de gletsjer, voor veel leerlingen een eerste ervaring boven de 3000 meter. Deze eerste dag geven wij de leerlingen zelf een beginnersles in een ongedwongen sfeer. Op deze manier kan iedereen bijkomen van de reis, wennen aan de hoogte en toch alvast het gevoel krijgen met snowboarden bezig te zijn. De (zelfverklaarde) experts worden ook even getest en deze blijken dit jaar inderdaad al over de nodige ervaring te beschikken. Voor de terugweg naar het huis heeft G2-reizen een skibus geregeld die stipt op tijd klaar staat, onze eigen buschauffeur ligt immers verplicht te rusten.

Laurens Lyceum Kaprun 2018

De rest van de week hebben we de beschikking over onze eigen bus, inclusief chauffeur, die ons zowel overdag als ‘s avonds rijdt. Zo gaan we naast de snowboardsessies op de gletsjer nog naar het zwembad van Zell am See, de rodelbaan in Kaprun en maken we een romantische avondwandeling langs het meer. Bij deze laatste activiteit hebben de leerlingen de keuze tussen de 4 km en 8 km (die stiekem ruim 10 is maar dat schrikt ze af). De meeste leerlingen vonden zichzelf stoer genoeg voor de volle ronde en aangezien we een aantal getalenteerde rappers in de groep bleken te hebben, werd dit een zeer gezellige wandeling. Het laatste stukje door het bos is best donker en dus ook wel een beetje spannend, hier worden de nodige handjes fijngeknepen. Normaal gesproken bezoeken we ook nog een ijshockeywedstrijd van de Zeller beren, helaas stond er dit jaar geen wedstrijd op het programma.

   Laurens Lyceum 2018-4

We hebben onze week wel traditioneel afgesloten met een Tiroleravond, gevolgd door een laatste dag vrij op de piste. Op deze laatste dag kwamen ook alle beginners over de piste naar beneden. Een mooie prestatie van de leerlingen, maar natuurlijk ook van de 4 snowboardleraren. De verse poeder van afgelopen jaar hebben we dit jaar helaas niet mogen meemaken. Toch kunnen we daar met 6 strakblauwe dagen op de gletsjer, prima sneeuwcondities, hele leuke snowboardleraren, helaas ook 4 gipsarmpjes (dat doen ze tegenwoordig wel erg graag), lekker eten, een fijne buschauffeur en een prima organisatie vanuit G2-reizen absoluut niet over klagen.

Het was geweldig, wij zijn er volgend jaar zeker weer bij!!!